Managed hosting door True

Mannesman toch in handen van Vodafone

 

Na een lange periode van verzet is het Duitse Mannesman alsnog voor een recordbedrag van 419 miljard overstag gegaan voor het Britse telecommunicatieconcern Vodafone/Airtouch.

Door de overname is het grootste telecomconcern van Europa ontstaan, waarvan wereldwijd één op de tien mobiele bellers gebruik maakt.
Mannesman-topman Klaus Esser, die zich aanvankelijk met hand en tand verzette tegen de 'vijandelijke' overname-intenties van Vodafone, maakte de deal gisteravond bekend. Esser heeft weten te bewerkstelligen dat bepaalde onderdelen van Mannesman, zoals de vaste telefonie en automotive, onderdeel van het fusiebedrijf blijven.
Het roer van de nieuwe joint venture komt in handen van Vodafone-topman Chris Gent, die algemeen wordt gezien als het brein achter de spectaculaire overname. Mannesman-topman Esser wordt gedwongen een stapje terug te doen. Hij komt weliswaar in het bestuur om de integratie van beide bedrijven te leiden, maar wordt daarna extern adviseur van de combinatie. Esser heeft ondanks een aantal tactische zetten, de overname van Vodafone niet tegen weten te houden. De genadeklap kwam toe het Franse Vivendi, waar Mannesman al eerder een oogje op had laten vallen, de kant van de Britten koos.
De nieuwe combinatie telt wereldwijd 42 miljoen klanten. Vodafone was na de vorig jaar gepleegde overname van Airtouch al de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de wereld. Mannesman heeft vooral in Europa een stevige positie, met onder meer belangen in het Duitse Mobilfunk en het Britse Orange.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125980). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×