Managed hosting door True

Kritiek op Clintons 'anti-hackersplan'

 

Het General Accounting Office van het Amerikaanse Congres, ofwel de Amerikaanse Rekenkamer, heeft kritiek op de plannen die het Witte Huis naar buiten heeft gebracht met betrekking tot de beveiliging van telecommunicatie-, energie- en andere essentiële netwerken tegen cyberpiraterij.

Volgens het bureau zijn de plannen te veel gebaseerd op het opsporen van kraakpogingen en te weinig op het verbeteren van de veiligheid.
Vorige maand maakte president Clinton bekend twee miljard dollar te willen steken in een beveiligingsproject dat alle essentiële netwerken in de VS moet beschermen tegen hackers en terroristen.
Ook juristen en organisaties die zich in de VS bezighouden met de bescherming van de privacy hebben kritiek op Clintons plannen. Met name de oprichting van een Federal Intrusion Detection Network (Fidnet) stuit in deze kringen op veel protest. De angst bestaat dat er Orwelliaanse toestanden ontstaan, met Fidnet als Big Brother in plaats van een 'inbraakalarm'.
Overigens zijn alle partijen het er wél over eens dat vanwege het 'netwerkkarakter' de moderne samenleving veel kwetsbaarder is geworden voor cyberterrorisme. Volgens het Amerikaanse National Security Agency houden op dit moment meer dan honderd naties zich bezig met de ontwikkeling van tactieken voorinformation warfare.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×