Managed hosting door True

Serieus computerprobleem treft NSA

 

De topgeheime Amerikaanse organisatie Nation Security Agency (NSA) had begin vorige week te kampen met een storing in zijn computersystemen. De anti-spionage- en terrorisme-instantie meldt echter dat er geen belangrijke informatie verloren is gegaan.

De NSA luistert wereldwijd onder meer telefoon-, radio- en dataverkeer af om mogelijke bedreigingen voor de Verenigde Staten te onderscheppen. Het was deze activiteit, gevestigd in Fort Meade (Maryland), die maar liefst 72 uur niet functioneerde.
Het vergaren van informatie verliep echter als normaal. Juist de verwerking van die gegevens lag plat. De achterstand is nu bijna weggewerkt. Het duurde enkele duizenden man-uren en in totaal 1,5 miljoen dollar voordat de storing was verholpen.
De oorzaak van de storing was volgens de geheime organisatie niet gerelateerd aan het jaartal 2000. NSA-directeur luitenant-generaal Michael Hayden meldt dat het computersysteem was overspoeld door de grote hoeveelheid binnenkomende informatie. Naar verluidt kon de software dit niet aan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125728). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×