Managed hosting door True

Twijfels over bestendigheid Bluetooth

De markt voor het consortium Bluetooth groeit minder snel dan de participanten hadden verwacht. Dit is de conclusie van het Amerikaanse onderzoeksbureau Micrologic Research in het rapport Wireless 2000.

"De markt zal pas werkelijk groeien als Bluetooth is teruggebracht tot één enkele, goedkope chip. Ik verwacht niet dat dit gebeurt voor het jaar 2002", aldus onderzoeker Jack Quinn. Het Bluetooth-consortium werkt aan een technologie die draadloze communicatie mogelijk maakt tussen verschillende mobiele apparaten. Grootmachten als Ericsson, Nokia, IBM. Intel, Toshiba en sinds kort ook Microsoft en Lucent maken deel uit van deze groep.
Ook de analisten van Frost & Sullivan laten kritische geluiden horen over het eens zo geprezen consortium. De alliantie staat volgens deze organisaties onder druk en zou uiteen kunnen vallen voordat de eerste producten zijn gelanceerd.
Enkele weken geleden kwam naar buiten dat de betrokken bedrijven geen overeenstemming konden bereiken over de vorming van werkgroepen. Marketing manager Per-Erik Svensson van Ericsson laat weten niet te twijfelen aan de loyaliteit van de deelnemende bedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.