Managed hosting door True

Windows-varianten komen eerder tot elkaar

Microsoft voegt de ontwikkeling van toekomstige versies van Windows 9x en Windows 2000 samen. Deze uitvoeringen voor respectievelijk consumenten en het bedrijfsleven moeten toch in de eerstvolgende opwaardering al samengaan.

Het gevolg is dat de aanstaande consumenten-uitvoering van Windows 2000, codenaam Neptune, die in 2001 of 2002 zou uitkomen, geschrapt is. Ook van de baan is Odyssey - de codenaam voor een opvolger van Windows 2000. Beide projecten worden nu samengevoegd onder de codenaam Whistler, door Microsoft omschreven als 'de volgende versie van Windows'.
Oorspronkelijk zou Windows 98 het laatste DOS-gebaseerde besturingssysteem voor consumenten zijn. Vervolgens is de overgang naar een Win NT-gebaseerd consumentensysteem uitgesteld, en Win 98 Second Edition gelanceerd. Later dit jaar moet de derde versie van Win 98, codenaam Millennium, uitkomen. Daarnaast werd dus gewerkt aan Neptune en Odyssey.
"De twee producten en ontwikkel-inspanningen zijn nu gecombineerd om de algehele Windows-ontwikkeling te stroomlijnen", aldus een Microsoft-woordvoerder. "Na Millennium komt er nu één product, Whistler." Whistler was tot nu toe de codenaam voor een spraak-naar-tekst vertaler, zo valt te lezen op 'Paul Thurrott's SuperSite for Windows'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.