Managed hosting door True

Microsoft krijgt voet tussen Lotus' deur

 

Lotus Development zal de email-applicatie Outlook van Microsoft opnemen in toekomstige software-productlijnen. Dit kondigde de vertrekkende Lotus-president Jeff Papows aan in zijn openingstoespraak op de Lotusphere-beurs die deze week plaatsvindt in Orlando (Florida).

IBM-dochter Lotus zal meer technologieën van andere bedrijven verwerken in de eigen programmatuur, zo nuanceert de topman. Hij noemt echter geen namen.
Het feit dat Microsoft nu een voet tussen de deur heeft bij Lotus en diens veelgebruikte Notes- en Domino-groupware is veelbetekenend. De twee bedrijven zijn felle concurrenten op het gebied van bedrijfssystemen voor email, kalenders, werkgroepen en andere vormen van elektronische communicatie.
Papows benadrukt dat Lotus hiermee niet zijn inzet op het gebied van berichtensoftware laat varen. "Ik wil daarover heel duidelijk zijn: we trekken ons niet terug uit die markt. Nog geen centimeter."
De groupware-leverancier belooft al enkele jaren aansluiting te bieden op client- en server-programmatuur, en op technologieën van andere bedrijven. Dit moet klanten meer keuzemogelijkheden geven en de vraag naar Notes doen stijgen. Tot op heden heeft Lotus die belofte nog altijd niet ingelost.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125496). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×