Managed hosting door True

Novell koopt Internet-dienstverlener

 

Novell neemt het privé-bedrijf JustOn over voor een niet onthuld bedrag. JustOn is een Internet-dienstverlener die toegang biedt tot online-applicaties (asp), met nadruk op het delen van bestanden en het publiceren van informatie.

Novel, leverancier van netwerksoftware, wil de technologie van het overgenomen bedrijf integreren in zijn eigen Internet-gerichte programmatuur. Dat omvat met name de directory-diensten NDS en het besturingssysteem Netware, momenteel uit in versie 5.1. De béta-uitvoering van die nieuwste versie is in november al getest. Novell levert nu de volledige software aan zijn klanten.
Onderzoeksbureau IDC koestert gunstige verwachtingen voor dit besturingssysteem en voorspelt dat het marktaandeel voor dit platform licht zal groeien. De positie van Netware zal volgens IDC dit jaar uitdijen van 21,4 naar 22 procent.
Volgende maand komt echter de langverwachte concurrent, Windows 2000, om de hoek kijken. Microsoft brengt dat - eind vorig jaar 'gelanceerde' - besturingssysteem op 17 februari uit. Het bedrijf heeft 34 procent van de totale markt voor computer-besturingssystemen in handen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125384). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×