Managed hosting door True

Windows CE krijgt nieuw leven als Pocket PC

 

Casio Computers, Compaq, Hewlett-Packard en Symbol Technologies gebruiken de nieuwe versie van Windows CE voor palmcomputers. Dit meldt leverancier Microsoft.

Het mini-besturingssysteem heet tegenwoordig Pocket PC en zal volgens Microsoft gebruikt worden in apparaten die de eerste helft van dit jaar al uitkomen. Daarmee lijkt er op het nippertje nieuw leven in Windows CE geblazen te worden. Eind vorig jaar lijdde het platform aan bloedarmoede nadat het een ware leegloop aan hardwarefabrikanten had doorstaan.
Vorige week introduceerde Microsoft op de Consumer Electronics Show in Las Vegas de nieuwe, hernoemde versie. De aankondiging sloot aan op een presentatie van Microsoft-topman Bill Gates over 'high-tech huizen voor iedereen', opgezet naar het voorbeeld van zijn eigen huis. In die moderne woningen moet Pocket PC veel toegepast worden, aldus Microsoft.
Op korte termijn komen er al nieuwe applicaties voor Pocket PC aan. Te weten de onlangs gelanceerde 'reader'-software voor elektronische boeken, die ook de cleartype-technologie bevat voor een betere schermpresentatie.
Pocket PC krijgt ook een nieuwe versie van de MS Media Player voor het afspelen van muziek en films. Microsoft is ook bezig met Pocket PC-applicaties voor auto's en ook met 'personal tv', een techniek voor onder meer digitale tv-opnamen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125360). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×