Managed hosting door True

Tsmc neemt wafer-concurrent Wsmc over

 

De Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (Tsmc) koopt zijn concurrent Worldwide Semiconductor Manufacturing Corporation (Wsmc) middels een aandelenruil. Hierbij is één aandeel Tsmc twee aandelen Wsmc waard wat leidt tot een beurskoers-afhankelijke waarde van 5 tot 8 miljard dollar.

) voor diverse soorten computers en elektronica. Tsmc is de grootste chipfabrikant in Taiwan en Wsmc bekleedt de derde positie. United Microelectronics is de tweede grootste.
De overname van Wsmc leidt tot een firma die per jaar 3,4 miljoen chip-wafers van acht inch kan fabriceren. Analisten bespeuren in deze stap van Tsmc een teken dat die firma sterk verlegen zit om snelle uitbreiding van zijn productiecapaciteit. De hoogte van het overnamebedrag steunt dit vermoeden.
Tsmc produceert veel chips in opdracht van andere bedrijven. Vorige maand kocht het bedrijf het belang van de Taiwanese PC-fabrikant Acer in hun joint venture voor halfgeleiders. Overigens heeft Tsmc nauwe banden met Philips, dat ondanks een recente aandelenverkoop nog altijd ruim een kwart van de Tsmc-aandelen bezit.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125348). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×