Managed hosting door True

Sterke anti-Microsoft sentimenten in China

 

Deze week stond China bol van anti-Microsoft sentimenten. Geruchten dat de Chinese overheid Microsofts besturingssysteem Windows 2000 in de ban doet, zijn volgens beide betrokken partijen echter uit de lucht gegrepen.

In China was deze week de nodige ophef ontstaan nadat de Chinese krant, deYangcheng Evening Newsafgelopen woensdag meldde dat de Chinese overheid had besloten Windows 2000 te mijden en zou kiezen voor 'Red Flag Linux', een door Chinezen ontwikkeld besturingssysteem op basis van Linux. Als belangrijkste drijfveer noemde de krant besparing van enkel miljarden en het vasthouden van zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Microsoft kampt momenteel met een golf aan negatieve publiciteit in China.
Het begon met een rechtszaak die het aanspande tegen een klein plaatselijk bedrijfje - later teniet gedaan door een Chinese rechter. De antipathie werd vervolgens aangewakkerd door een voormalig, uit China afkomstige, werknemer van het softwarebedrijf. In haar boek verwijt zij het bedrijf arrogantie en ongevoeligheid voor Chinese behoeften. Microsoft is in de ogen van veel Chinezen een monopolistische mogol en een typische exponent van het Amerikaanse economische imperialisme.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125308). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×