Managed hosting door True

Cisco neemt ook Jini-route naar consument

 

Cisco heeft een samenwerkingsverband gesloten met Sun Microsystems, GTE en Whirlpool. Hierbij zal de netwerkleverancier de Jini-technologie van Sun gebruiken om via de infrastructuur van telecommaatschappij GTE huis-apparatuur van Whirlpool te verbinden.

Dit nieuws kwam naar buiten op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De vier bedrijven demonstreerden op die beurs ook al enkele apparaten in hunconnected family-reeks. Die serie omvat ook producten voor het verbinden van PC's met hoge-snelheidsnetwerken. De nieuwe partners beginnen nu een proefproject in de Verenigde Staten en willen tegen de herfst van dit jaar de eerste producten op de markt brengen. Uiteindelijk moet deze samenwerking 'digitale huizen' mogelijk maken die verbonden zijn met het Internet.
Overigens is de route naar die massamarkt voor veel IT-leveranciers nog niet duidelijk. Zo gokt Cisco voorlopig nog op twee alternatieven; Suns Jini en Microsofts Universal Plug and Play (UPnP). Eind vorige maand werd namelijk al bekend dat de fabrikant van netwerkapparatuur zich als nieuwste lid heeft aangemeld bij het UPnP Forum. Die groep bedrijven steunt de Microsoft-technologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125268). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.