Managed hosting door True

IBM verzelfstandigt thuisnetwerken-tak

 

IBM stapt uit de eindelijk opkomende markt voor thuisnetwerken. De computerfabrikant maakte dit gisteren bekend op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Alle activiteiten op het vlak van kleinschalige, eenvoudige netwerken worden afgestoten en ondergebracht in een nieuw bedrijf.

Die dochteronderneming krijgt de naam Home Director, wat tevens de naam is van IBM's huidige productreeks voor thuisnetwerken. Moedermaatschappij IBM meent dat de verzelfstandiging van deze activiteiten de benodigde autonomie voor groei waarborgt. Onder meer de mogelijkheden voor samenwerkingen met derden worden hierdoor vergroot.
Verder kan de computerleverancier zich weer geheel storten op zijn kernactiviteiten, aldus de verklaring. Die liggen volgens het bedrijf zelf vooral op het gebied van elektronische handel (e-business).
Home Director blijft onder de leiding staan van het huidige divisiehoofd Mary Walker. Zij neemt ongeveer vijfenvijftig ex-IBM-werknemers mee. Het overgrote deel van de financiering is afkomstig van investeerder Spencer Trask Intellectual Capital. Een toekomstige beursgang wordt niet uitgesloten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×