Managed hosting door True

Power PC-computers krijgen meer Linux

 

Linux-distributeurs LinuxPPC, Suse en Terra Soft staan in de startblokken met nieuwe versies voor het Power PC-platform. Hiermee krijgen computers met Power PC-processoren, waaronder Apple's Macintosh-systemen, meer zichtbaarheid aan het Linux-front.

Zo wil het Amerikaanse LinuxPPC zijn variant van het 'open source'-besturingssysteem ook via winkels en wederverkopers aan de man brengen. Deze strategie draait om de nieuwe versie LinuxPPC 2000, die deze maand nog uit moet komen. Het winkelpakket bevat de gecompileerde programmatuur, de broncode en een handleiding.
De nieuwe versie omvat een opgewaardeerde kernel, diverse hulpmiddelen, enkele applicaties en een grafische gebruikersinterface. De Linux-variant is direct vanaf de cd te starten. Overigens is deze distributie gebaseerd op Red Hat Linux voor x86-processoren.
Ondertussen stort ook het Duitse Suse, bekend van zijn x86-versie van Linux, zich op Power PC-chips. Het bedrijf heeft deze week de eerste beta aangekondigd van zijn Linux-uitvoering voor Macintosh-computers. Deze software is gebaseerd op de eigen versie 6.3 van Linux en moet komende lente gereed zijn.
De Amerikaane leverancier Terra Soft Solutions heeft twee varianten van zijn Yellow Dog Linux voor Power PC-computers aangekondigd: Champion Server en het aanstaande Gone Home. De eerstgenoemde is bedoeld voor zwaardere systemen, terwijl de tweede mikt op een lager gebruikersniveau.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125260). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.