Managed hosting door True

Microsoft sluit pact met Barnes&Noble

 

Microsoft begint een alliantie met Barnes&Noble en diens website Barnesandnoble.com voor de verkoop van elektronische boeken. Het is nog niet bekend wat de voorwaarden en de beloofde wederzijdse investeringen voor deze overeenkomst zijn.

De twee bedrijven zullen de Reader-software van Microsoft gebruiken om boeken in digitale vorm te downloaden en te lezen. Die programmatuur bevat ook de Cleartype-technologie die kleine letters beter leesbaar maakt op beeldschermen.
De plannen van de softwareleverancier en de boekhandelaar richten zich in hoge mate op een aanstaande nieuwe generatie van draagbare computerapparatuur. Het recentelijk omgedoopte mini-besturingssysteem Windows CE speelt daarin natuurlijk ook een rol.
Microsoft-topman Bill Gates heeft tijdens zijn toespraak op de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe uitvoering van dat platform aangekondigd. Dit zogeheten Pocket PC, voorheen bekend onder de codenaam Rapier, is uitgerust met Reader, ondersteuning voor multimedia en andere nieuwe snufjes.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125244). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×