Managed hosting door True

Sun-Netscape vertaalt naar IBM's AIX

 

De Sun-Netscape Alliantie vertaalt zijn iPlanet-software naar het AIX-besturingssysteem van IBM. Die Unix-variant verkrijgt hiermee een compleet pakket aan Internet-toepassingen voor het bedrijven van elektronische handel.

Deze programmatuur van Sun-Netscape concurreert overigens direct met het Websphere-pakket van IBM zelf. De groep voor RS/6000-computers, die draaien op AIX, besloot echter tot deze overeenkomst met Sun-Netscape om zo AIX-gebruikers een keuze te kunnen bieden. Dit zegt Rod Atkins, algemeen directeur van IBM's RS/6000-lijn.
Op dit moment is Unix-variant Solaris van Sun Microsystems het enige platform waar alle componenten van iPlanet op draaien. Delen van de reeks zijn al wel verkrijgbaar voor andere platformen, waaronder Hewlett-Packards HP-UX, Compaqs Tru64, SGI's Irix, Microsofts Windows NT en Linux.
In december zijn alvast de web-, mail-, berichten- en directory-server overgezet naar AIX. De samenwerking tussen de Sun-Netscape Alliantie en IBM voorziet in de toevoeging van meer elementen en functionaliteit. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel geld er gemoeid is met deze overeenkomst.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125240). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.