Managed hosting door True

Compaq koopt distributie-deel Inacom

 

Compaq heeft inderdaad de distributie-en assemblage-faciliteiten van de Amerikaanse PC-distributeur Inacom overgenomen. De PC-fabrikant legt hiervoor 370 miljoen dollar in contanten op tafel.

Deze aankoop is nodig voor de meer directe strategie die Compaq nastreeft voor zijn PC-verkoop. Het bedrijf probeert al enkele jaren zijn weg te vinden naar dit kostenbesparende, maar kronkelende pad. Wederverkopers en distributeurs voelen zich namelijk gepasseerd wanneer indirecte leveranciers - al dan niet in meer of mindere mate - direct willen gaan.
De leveranciers hebben die partners echter wel nodig. Ironisch genoeg vaak ook voor de directe strategie, aangezien het distributie-apparaat van de producent zelf zelden toereikend is. Voor de directe verkoop is snelheid, zowel in productie als in bezorging, immers een vereiste.
Daarvoor zijn een uitgebreid product-volgsysteem, verschillende assemblagelijnen en een flexibel voorraadbeheersysteem nodig. Compaq haalt met de gedeeltelijke overname van Inacom deze capaciteiten, die het voorheen ontbeerde, nu in huis.
"Onze grote klanten willen direct kunnen inkopen". verklaart Compaq-president Michael Capellas. "Onze beste optie om dit te realiseren was het inkopen van sommige van de benodigde middelen." De topman liet vallen dat ook in Europa en Azië de directe strategie in hoog tempo verder wordt uitgebouwd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125224). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×