Managed hosting door True

Gateway doet Amiga-nalatenschap van de hand

 

Gateway heeft de restanten van zijn Amiga-overname verkocht aan een ex-werknemer van die ooit vermaarde computerfabrikant. De hardware-specificaties, systeemsoftware en merknaam van Amiga zijn nu in handen van Amino.

Dat bedrijf staat onder leiding van Bill McEwen, voormalig marketing-directeur bij Amiga die de ex-Gateway-dochter vorig jaar verliet. Kort op zijn vertrek werd Amiga-president Jim Collas ontslagen door moedermaatschappij Gateway. Vlak voor het einde van 1999 heeft die PC-fabrikant de laatste stukken van Amiga voor een nog onbekend bedrag overgedaan aan Amino. Gateway zat al geruime tijd in zijn maag met de voormalige fabrikant van multimedia-computers.
Na diverse herzieningen van de strategie was uiteindelijk als laatste wijziging vóór de verkoop besloten de bedrijfseigen Amiga-hardware te laten vallen. De toekomst moest liggen in de multitask- en multimedia-mogelijkheden van het slanke besturingssysteem dat kon dienen voor opzetkastjes en decodeer-apparaten voor interactieve televisie.
Kort daarvoor waren er nog afbeeldingen op het Internet opgedoken van een nieuwe generatie Amiga-computer die het platform weer nieuw leven in moest blazen. Met dit apparaat beconcurreerde Gateway echter onder meer de fabrikanten van opzetkastjes die het warm wou maken voor de Amiga-systeemsoftware.
Het is op dit moment niet bekend wat de plannen van Amino zijn. Het bedrijf heeft echter niet de Amiga-gerelateerde patenten in handen gekregen die Gateway sinds 1997 in bezit heeft. Al met al bezit Amino dus alle technologie en rechten van de klassieke Amiga (modellen 500 tot en met 4000). Voor de komende weken staan enkele aankondigingen op stapel, aldus McEwen in een enthousiaste belofte aan Amiga-gebruikers wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125208). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.