Managed hosting door True

AEX vindt weg weer terug naar herstel

 

Na een haperende start is de AEX aan het begin van woensdagmiddag toch weer opgeveerd. Vooral dankzij de zich herstellende technologiefondsen.

De AEX koerste aan het begin van de middag 0,7 procent hoger op 657,64 punten, een schril contrast met vanochtend en het slot van gisteren. Toen moest het Damrak nog 5,36 punten inleveren en eindigde de AEX op 653,20 punten.
Dinsdag hadden belangrijke technologiefondsen wederom last van de zorgen op de Amerikaanse beurzen over de winstontwikkeling. Zo verloor Asml 5,6 procent op 36 euro en moest Philips 2,1 procent inleveren op 48,60 euro. Ook KPN moest terug, dit keer met 4,4 procent naar 25 euro. Beleggers tonen zich nog steeds argwanend over de financiële gezondheidstoestand van het telecommunicatieconcern en dan met name over de enorme financiële schuld van 20 miljard euro.
Maar vandaag was veel van de pijn van gisteren alweer vergeten. Zo scoorde Asml tegen de middag 1,15 euro hoger op 37,15 euro. Philips deed het eveneens beter met een plus van 0,80 euro op 49,40 euro. KPN ten slotte volgde in het spoor en won 0,33 euro op 25,14 euro. Volgende week worden door de meeste technologiebedrijven in Amerika de werkelijke kwartaalcijfers bekend gemaakt. Dan zal blijken of de onrust op de beurzen over de winstverwachtingen terecht is geweest.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125180). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×