Managed hosting door True

Kwartaalcijfers Apple nog steeds in majeur

 

Computerproducent Apple heeft over het afgelopen kwartaal een omzet geboekt van 1,825 miljard dollar, 17 procent meer dan het hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De winst nam met een fractie af naar 200 miljoen dollar, vergeleken met 203 miljoen dollar vorig jaar. Vooral internationaal gaat het Apple voor de wind. Deze verkopen stegen met maar liefst 46 procent van de totale omzet.
Apple heeft met onder andere de Power Mac G4 en de iMac-computers twee succesnummers in huis. Over het afgelopen kwartaal verkocht het computerconcern er meer dan een miljoen van, 12 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar. Sinds de introductie van de iMac zijn er 3,7 miljoen exemplaren van verkocht. Topman Steve Jobs verklaarde zichtbaar verheugd dat Apple voor de elfde keer achtereen opwaartse kwartaalcijfers laat zien, dit keer met 43 procent.
Apple heeft voorlopig voldoende cash in huis. Het concern mag inmiddels rekenen op 3,8 miljard dollar aan liquide middelen. Het bedrijf zegt echter rekening te houden met de stappen van de heersende concurrentie en de ontwikkelingen binnen de economie. Bovendien zegt Apple een sterke nadruk te blijven leggen op technologische innovaties.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125176). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×