Managed hosting door True

Cisco claimt: geen schade door zwakke euro

 

Na de nodige zorgelijke geluiden uit Europa over de zwakte van de euro zei Cisco-topman John Chambers gisteren dat hij daar geen moment wakker van ligt.

De euro is momenteel zo'n 90 dollarcent waard in plaats van een hele dollar. Juist Amerikaanse bedrijven zouden veel last van de zwakke euro moeten hebben. Door de wisselkoers kunnen Europese bedrijven goedkoop exporteren naar de VS, maar zijn omgekeerd Amerikaanse producten duur in de Europese Unie. Cisco zou dus last moeten hebben van de zwakke euro, maar volgens Chambers valt dat allemaal reuze mee.
Op een technologieconferentie in Boston zei Chambers zelfs een klein voordeel te halen uit de zwakke euro. Dat komt vooral omdat Cisco ook een aantal vestigingen heeft in Europa. Alle zaken worden weliswaar gedaan in dollars, wat het duur maakt wanneer producten uit de VS naar Europa worden geëxporteerd, maar omgekeerd dalen de kosten van de Europese vestigingen in dollars fors.
President Duisenberg van de Europese Centrale Bank wimpelde vorige week in een toespraak voor het Europees Parlement ook alle kritiek af. Hij benadrukt toen nog eens dat de belangrijkste taak van de ECB het voorkomen van een hoge inflatie is. Dat lukt nog steeds prima, zo stelde hij. Net als andere economen zei Duisenberg bovendien te verwachten dat de wisselkoers wel bijtrekt. De Amerikaanse economie lijkt ietsje af te koelen, terwijl de groei in de Europese Unie juist aantrekt. Het verschil in economische groei is de belangrijkste reden voor het koersverschil. Wordt dat verschil in groei kleiner, dan zal ook de wisselkoers bijtrekken, aldus Duisenberg.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/125144). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×