Managed hosting door True

Aandeelhouders T-Online positief over bod op

 

Met een koerswinst van ruim 3 procent hebben de aandeelhouders van T-Online gisteren hun enthousiasme getoond over de plannen van de Duitse Internetprovider om een bod uit te brengen op het Britse Freeserve, de pionier van gratis Internet-toegang.

Geruchten over een bod circuleren al weken, maar gisteren bevestigde moederbedrijf Deutsche Telekom van T-Online de plannen tegenover de Wall Street Journal.
Volgens zowel Duitse als Britse kranten zou T-Online, na America On Line 's werelds grootste Internetprovider, 6,5 miljard pond betalen voor Freeserve. De electronicaketen Dixons, nu nog grootaandeelhouder van het bedrijf, zou dan genoegen nemen met een minderheidsbelang.
Deutsche Telekom is al langer actief in Groot-Brittannië. In december kocht het gsm-aanbieder One-2-One, een bedrijf waarvoor ook France Telecom in de race was. Maandag nog zei vice-president Thomas Winkler van Deutsche Telekom op een persconferentie dat zijn bedrijf goed om zich heen kijkt op zoek naar geschikte overnamekandidaten. Op de vraag of Freeserve in beeld was, weigerde hij toen nog te reageren.
Analisten vinden al langer dat T-Online over de grens moet. Het bedrijf nam in februari al Club Internet over, de tweede Franse Internetprovider. Maar om zijn rol als leidende isp te blijven spelen zal het verder moeten uitbreiden in het buitenland, is de algemene opvatting. Als de overname van Freeserve slaagt, wordt de combinatie met 8,4 miljoen abonnees veruit de grootste Internetprovider van Europa. Nummer twee, AOL Europe, heeft er drie miljoen minder.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/124040). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×