Managed hosting door True

Nasdaq nog steeds niet af van winstzorgen

 

De zorg over winstgevendheid van de technologiebedrijven houden de koersen op de Amerikaanse beurzen in zijn knellende greep.

Dinsdag sloot de Nasdaq Composite Index 1,4 procent lager op 3689 punten.
Dit keer waren het onder andere Eastman Kodak, een van de belangrijkste fondsen in de Dow Jones-Index, en printerfabrikant Lexmark die voorop liepen met tegenvallende winstverwachtingen. Lexmark moest maar liefst 15,31 dollar terug en eindigde op 37,25 dollar Het vuurtje werd vorige week aangestoken door chipgigant Intel. Het fonds heeft sindsdien 30 procent van zijn waarde verloren en schommelt nu rond de 43,25 dollar.
Voor Microsoft verliep de beursdag een stuk plezieriger. Het softwareconcern slaagde er, dankzij een uitspraak van het Hooggerechtshof, in het juridisch gevecht over zijn vermeende monopoliepositie terug verwezen te krijgen naar een lagere rechtbank in Washington D.C. Dit betekent dat de rechtszaak nog vele jaren beslag kan nemen. De beleggers reageerden positief op de berichten en beloonden het aandeel Microsoft met een plus van 1,44 dollar op 62,69 dollar.
Ook Palm wist de beleggers wel te bekoren. Het technologiefonds won 3,25 dollar op 55,50 dollar, nadat de producent van 'hand-held' computers beter dan verwachte kwartaalresultaten bekend kon maken. Opvallend was overigens de beursgang van Cosine Communications, producent van onder andere anti-hacker software. Na de openingsprijs van 23 dollar, schoot het aandeel omhoog maar 63,06 dollar. Beleggers voelen zich kennelijk 'veilig' bij Cosine.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123948). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×