Managed hosting door True

Cognos meldt sterk tweede kwartaal

 

Het Canadees/Amerikaanse concern Cognos heeft zijn marktleiderspositie op het gebied van rapportage en analyse-software verder kunnen uitbouwen.

Over het tweede kwartaal boekte het bedrijf een plus van 45 procent in licentieverkoop op het terrein van 'business intelligence' (BI).
De stijging droeg ertoe bij dat Cognos over het afgelopen kwartaal een recordomzet kon boeken van 118,2 miljoen dollar, 34 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst nam toe, naar 22,9 miljoen dollar.
Tegelijkertijd maakte Cognos bekend dat het voor 15 miljoen dollar in contanten en aandelen het Britse Noticecast Software heeft overgenomen. Noticecast levert software voor de controle van bedrijfsprocessen en levertreal-time BI-informatie aan zakelijke gebruikers van bedrijfssystemen. De informatie is via email op PC's, 'handhelds' en draadloze apparatuur te raadplegen.
De software van Noticecast maakt het voor werknemers, klanten en toeleveranciers van een bedrijf mogelijk direct geïnformeerd te worden over belangrijke zakelijke ontwikkelingen binnen de onderneming.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×