Managed hosting door True

Chipfondsen weten Nasdaq omhoog te trekken

 

De chipsector heeft de technologiebeurs Nasdaq een flinke duw in de rug gegeven. Na het terugval eerder deze week kon de Nasdaq Composite Index een deel van het verlies goedmaken met een winst van 3,7 procent naar 3865,64 punten.

De bezorgdheid over de winstgevendheid van de belangrijkste technologiefondsen vormde de belangrijkste reden voor de eerdere terugval van de Nasdaq.
Die bezorgdheid bestaat nog steeds, maar het positieve koopadvies van de Bank of America voor de chipfondsen Intel en AMD zorgde voor een stevige opkikker. Intel zag zijn koers met maar liefst 4,45 dollar stijgen naar 60,27 dollar. AMD deed het niet veel slechter met een winst van 3,81 dollar naar 30 dollar. Opvallend was ook de winst van Texas Instruments. Het concern verwacht dat zijn halfgeleider-activiteiten over het derde kwartaal meer omzet in het laatje zullen brengen dan het afgelopen kwartaal. Texas Instruments noteerde een plus van 4,94 dollar en sloot de beursdag af op 63,88 dollar.
Winst was er ook voor Barnesandnoble.com, dat een marketingovereenkomst sloot met Yahoo. Yahoo zal op zijn sites zoekopdrachten doorverwijzen naar Barnesandnoble.com, terwijl de boekverkoper in zijn 551 winkels de Internet-diensten van Yahoo en Spinway, aanbieder van marketinginfrastructuur voor Internet, zal promoten.
Barnes & Noble neemt daarmee de plaats in van concurrent Amazon.com dat eerder het contract met Yahoo had opgezegd. Amazon gaat nu voor minimaal drie jaar in zee met America Online. De samenwerking met Yahoo betekent een fikse opsteker voor Barnes & Noble. Het aandeel steeg met 30 procent naar 5,94 dollar.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123884). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×