Managed hosting door True

Gemplus via overname in mobiele crm-markt

 

De Franse producent van smartcards Gemplus, koopt SLP Infoware, een Franse ontwikkelaar van 'predictive' ofwel voorspellende crm-software.

Over de prijs die met de overname gemoeid is, zijn geen mededelingen gedaan, omdat Gemplus op het punt staat een notering aan de Parijse beurs en de Nasdaq te krijgen. SLP zinde tevens op een beursgang en had daarvoor bij Europese en Amerikaanse investeerders al een bedrag van 10 miljoen dollar ingezameld. Gedurende het ipo-traject is SLP nu echter volledig in handen gekomen van Gemplus.
Met de producten van SLP is het mogelijk om consumentengedrag in kaart te brengen en te voorspellen. De 'voorspellende' p-crm software van het bedrijf wordt inmiddels al gebruikt door telecommunicatieconcerns als France Telecom en het Franse Bouygues Telecom, het Ierse Esat Digifone en het Belgische Mobistar. SLP is inmiddels in staat om zijn voorspellende crm-software (customer relationship management; beheer van klantrelaties) geschikt te maken voor mobiele toepassingen. De omvang van deze markt zal de komende jaren naar verwachting met tientallen procenten toenemen.
Gemplus zal het na de overname van SLP met name moeten opnemen tegen zwaargewichten in de crm-markt als SAS Institute. Het Franse softwarebedrijf verwacht dat het door het inlijven van SLP een voorsprong kan nemen op zijn directe smartcard-concurrenten Schlumberger en Oberthur Card Systems.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123868). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×