Managed hosting door True

Broadbase neemt crm-concurrent over

 

Het Amerikaanse Broadbase Software neemt in een aandelenruil van 654 miljoen dollar concurrent en leverancier van klantenanalyse-software Servicesoft over.

Daarmee versterkt het concern zijn positie in de markt voor beheer van klantrelaties (customer relationship management) met een breed pakket crm-software.
Broadbase hoopt met de overname van concurrent Servicesoft tot een stroomlijning van zijn crm-producten te komen. Broadbase is vooral sterk in online marketing en analyse-applicaties op het gebied van e-commercie, terwijl Servicesoft vooral uitblinkt in marketing-toepassingen via Internet.
Belangrijke klanten van beide bedrijven zijn Akamei, Nortel en netwerkleverancier Cisco. Volgens Broadbase zouden beide bedrijven nooit individueel de gewenste integratie van crm-toepassingen kunnen bewerkstelligen.
Met de deal, die eind van dit jaar afgerond moet zijn, zijn 35,1 miljoen aandelen gemoeid. De Servicesoft-aandeelhouders krijgen een belang van 36,5 procent in Broadbase. Topman Cuck Bay van Broadbase voorspelt dat de overname van Servicesoft zal leiden tot een sterke groei van zijn concern.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123864). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.