Managed hosting door True

Siebel versterkt positie op de crm-markt

 

Crm-producent Siebel gaat concurrent Janna Systems overnemen. Het bedrijf wil met deze overname meer slagkracht krijgen op de markt voor financiële software.

Het bedrijf betaalt 972 miljoen dollar aan het Canadese concern dat net als Siebel gespecialiseerd is in software voor klantenrelatiebeheer. Siebel ruilt ieder aandeel Janna Systems in voor 0,497 van zijn eigen aandeel. Dit betekent dat het bedrijf 33 procent boven de prijs zit van het aandeel in Janna Systems. Met de overname zijn in totaal 11 miljoen aandelen gemoeid.
De systemen van Janna bieden financiële instellingen mogelijkheden om traditioneel gescheiden diensten als bankieren, effectenhandel en verzekeringen gecombineerd aan te bieden. Deze producten moeten de positie van Siebel binnen de financiële markt versterken. Janna Systems' producten worden opgenomen in het pakket Financial Services dat Siebel volgend jaar zomer op de markt wil brengen.
Eerder dit jaar nam Siebel Onlink over. Dit bedrijf was gespecialiseerd in klantenbeheer via verschillende kanalen. Met Onlink software breidde Siebel de mogelijkheden voor het interactief verkopen van producten via Internet flink uit. Met het Onlink-product zijn productaanbiedingen en prijsinformatie door te sluizen naar de betrokken verkoopafdelingen en servicekanalen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123772). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×