Managed hosting door True

Nasdaq zakt weer onder 4000 punten

 

Afgelopen vrijdagavond sloot de Nasdaq 2,9 procent lager op 3978,41 punten. De Dow moest 0,4 procent terug tot 11.220,65 punten.

Over de hele afgelopen week is de Nasdaq 6 procent gezakt, vergeleken met een week eerder. De Dow doet het beter en staat 0,15 procent over dezelfde periode. Ook de hoge olieprijs boven 34 dollar is hier debet aan, want ook de ICT-sector is sterk afhankelijk van het zwarte goud. Maar beleggers zijn onzeker over de winstverwachtingen voor het derde kwartaal.
Na een optimistische handelssessie een dag eerder waren de halfgeleiders weer de gebeten hond. De Philadelphia Semiconductor index zakte 5 procent. Chipbakker Intel moest bijna 2,8 procent terug. Teradyne liet 7,3 procent liggen, KLA-Tencor 8,8 procent en Kulicke & Soffa Industries 8,1 procent. Ook Analog Devices, Micron, Speedfam en Applied Materials gingen iets terug.
In de software ging het niet veel beter door massale winstnemingen. IBM verloor hierdoor 2,9 procent en Microsoft bijna 2 procent. Cisco Systems en Nortel Networks moesten terug, net als Sycamore Networks en Juniper Networks. In de telecom ging het al niet veel beter; AT&T verloor ruim 1 procent en Worldcom maar liefst 11 procent.
Komende week worden macro-economische cijfers verwacht op het gebied van de detailhandel, industriële productie PPI (producenten prijs index) en consumentenprijsindex (CPI) over de maand augustus.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123760). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×