Managed hosting door True

Worldcom koopt voor 15 miljard Intermedia

 

De Amerikaanse telefoonaanbieder Worldcom stapt in Internet door aankoop van Intermedia Communications voor 3 miljard dollar in aandelen.

Intermedia houdt zich naast telefonie ook bezig met webhosting. Daarnaast neemt Worldcom voor 3 miljard dollar aan schulden over. Intermedia is voor 54 procent eigenaar van Digex, dat bedrijven faciliteert op het World Wide Web. Met Intermedia koopt Worldcom dus ook een meerderheidsbelang in Digex.
Worldcom is de op een na grootste lange-afstandstelecomaanbieder in de Verenigde Staten. Volgens topman Bernard Ebbers geeft de overname, die het bedrijf in totaal 15 miljard gulden kost, de mogelijkheid om binnen anderhalf jaar uit te groeien tot een absolute kwaliteitsleverancier van Internet-diensten - en dat is een van de snelstgroeiende markten in de telecomwereld, zo voegde hij toe.
Worldcom heeft daarbij vooral zijn Internet-aanbieder UUNet op het oog, die algemeen wordt erkend als een van de beste ter wereld. Met de technologie van met name Digex moet UUNet straks ook webhosting in zijn pakket stoppen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123696). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×