Managed hosting door True

Duitse telco koopt Powertel via Voicestream

 

Deutsche Telekom lijft Powertel in via dochter Voicestream om de wet te omzeilen dat een buitenlandse firma niet meer dan 25 procent van een VS bedrijf mag hebben.

DT is voor 57 procent staatsbedrijf. De Duitse telco wil voor Powertel, een mobiele GSM-aanbieder, 2,6353 DT-aandelen per Powertel-aandeel geven. Omgerekend is dat 5,9 miljard dollar. Verder neemt DT 1,2 miljard dollar aan schulden over, zodat in totaal de overnamesom op 7,1 miljard dollar komt te staan. Begin juli nam DT het volgens de GSM-standaard werkende Voicestream Wireless over voor 50,7 miljard dollar, waarvan 5 miljard dollar in contanten.
Naar verluidt vullen beide Amerikaanse GSM-operators elkaar goed aan. Powertel is met zo'n 727.000 klanten in 12 zuidoostelijke VS-staten goed voor een jaaromzet van 212,3 miljoen dollar. Samen hebben de drie bedrijven wereldwijd grofweg 20,5 miljard klanten, waarvan 2,5 miljoen mobiele bellers in de VS. DT krijgt via Powertel en Voicestream toegang tot 250 miljoen potentiële abonnees in de VS. Powertel is interessant voor DT, vanwege de Europese GSM-standaard, net als Voicestream. In de VS werken de meeste grote mobiele aanbieders, waaronder AT&T Wireless, Sprint en Verizon met het Cdma-systeem.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×