Managed hosting door True

Cisco weet winst opnieuw te verhogen

 

Cisco Systems, 's werelds grootste netwerkleverancier, zag de winst in het vierde kwartaal oplopen tot 796 miljoen dollar (1,9 miljard gulden).

Dat is een flinke winstsprong in vergelijking met vorig jaar, toen het laatste fiscale kwartaal, dat loopt tot eind juli, een winst van 605 miljoen (1,5 miljard gulden) opleverde. De omzet klom van 3,55 miljard dollar (8,6 miljard gulden) tot 5,7 miljard dollar (13,7 miljard gulden).
Analisten waren gisteren enthousiast: het was gisteren voor de tiende achtereenvolgende keer dat de kwartaalcijfers van Cisco beter waren dan die van een jaar eerder. "Dat zie je wel vaker bij kleine bedrijven", aldus een analist, "maar bij een zo groot bedrijf als Cisco is het toch uitzonderlijk." Cisco-topman John Chambers had wel een verklaring: "Vijf jaar geleden zeiden we dat we in een tweede industriële revolutie verkeerden die de toekomst van bedrijven, landen en mensen zou bepalen. Nu is Internet verantwoordelijk voor de sterkste economische groei in de geschiedenis. De tweede industriële revolutie begint net en iedereen komt naar Cisco voor hulp."
Cisco profiteert overigens ook van het feit dat rivaal 3Com is gestopt met het aanleggen van grote netwerken, het gebied waar Cisco al marktleider was. De prachtige cijfers brachten het bedrijf geen koerswinst, maar zelfs een klein verliesje op de Nasdaq. De aandeelhouders hebben verder weinig reden tot klagen: het waarde van de aandelen Cisco is in een jaar tijd meer dan verdubbeld en steeg sinds januari al 24 procent.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123380). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×