Managed hosting door True

Compaq overtuigt met klinkende groeicijfers

 

Compaq heeft vrijwel over het tweede kwartaal op vrijwel alle fronten betere prestaties geleverd, met een nettowinst van 387 miljoen dollar.

Een jaar eerder noteerde de computerproducent uit Houston, Texas nog een verlies van 184 miljoen dollar. Compaq zag zijn wereldwijde omzet toenemen naar 10,1 miljard dollar, een verbetering van zevenhonderd miljoen dollar vergeleken met het kwartaal ervoor.
Topman Michael Capellas toonde zich erg tevreden over de resultaten. Volgens hem is de belangrijkste aanwijzing dat het goed gaat met Compaq dat de operationele winst over het afgelopen jaar met 828 miljoen dollar toenam. "We leveren innovatieve producten die onze afnemers willen hebben, terwijl we tegelijkertijd de jaarlijkse kosten en uitgaven terugdringen met meer dan twee miljard dollar."
Compaq haalt zijn rooskleurige cijfers vooral uit zijn servers en zakelijke PC's. Zo steeg de server-omzet met 40 procent. Het afgelopen kwartaal levert een positieve bijdrage aan de halfjaarcijfers, waarbij de nettowinst toenam naar 712 miljoen dollar en de omzet naar 19,6 miljard dollar. De vooruitzichten blijven voorlopig goed. Het concern verwacht dubbele groeicijfers in de tweede helft van het jaar.
De groei die Compaq realiseert komt vooral voor rekening van de regio's Noord-Amerika, Azië, Latijns-Amerika, China en Japan. Op de laatste markt groeide de omzet van de Amerikaanse computerproducent zelfs met 40 procent. Op de Europese markt moest Compaq een klein verlies incasseren.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×