Managed hosting door True

Amsterdamse beurs daalt met KPN Telecom mee

 

Woensdag is door winstnemingen de AEX verder ingezakt. Rond vier uur stond de AEX 0,6 procent lager op 679 punten.

De Midkap moest bijna 7 procent omlaag tot 674 punten. KPN, dat de beursgang van KPN Mobile uitstelde en een nieuwe emissie aankondigde voor dit najaar, kreek rake klappen te verwerken. Naar verluidt wil het met deze emissie zo'n 10 tot 15 miljard euro ophalen. Hiermee zou de overheid zijn 43 procent aandeel zien verwateren naar 32 procent. Het fonds stond maar liefst 3,5 procent in de min op 42,80 euro. Ook Libertel had hiervan last en moest 0,4 proectn terug tot 18,55 euro.
Chipbakker Asml, dat met prachtige halfjaarcijfers kwam, moest door winstnemingen 1,5 procent terug tot 46,75 euro. Philips, dat gisteren met recordcijfers kwam, moest ook 0,3 procent inleveren op 53,50 euro. Verder werd de winst van kabelboer UPC na het samengaan van dochter Chello met Exite@Home weer 0,5 procent tenietgedaan op 32 euro. Getronics moest ook 0,4 procent terug op 17,70 euro.
Onder de stijgers bevinden zich het noodlijdende Baan, dat 0,17 steeg tot 2,78 euro op het nieuws, dat ING heeft besloten zijn 5 procent aandeel in Baan over te hevelen naar de Britse overnamekandidaat Invensys. Verder worden er goede kwartaalcijfers van Asmi verwacht en steeg het alvast 0,6 procent tot 31,15 euro. Door de Amerikaanse cijfers over het handelstekort zullen de Wall Street beurzen ook iets dalen.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123076). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×