Managed hosting door True

Nasdaq vindt de weg naar boven terug

 

De Amerikaanse Nasdaq heeft de week zonnig afgesloten met 1,7 procent in de plus op 4245,93 punten. De Dow sloot 0,2 procent hoger op 10.812,75 punten.

Favoriet bleven de techfondsen, aangevoerd door chipfabrikant Altera en Juniper Networks met 7,5 procent en 3,1 procent in de plus. Cisco Systems werd 4,6 procent duurder, en Intel 2,4 procent.
Opvallend was de 21,4 procent stijging van het verlieslijdende Amazon, ondanks eendowngrading van zakenbank Salomon Smith Barney. Hiervan profiteerden ook Internet-fondsen eBay met een plus van 14 procent, AOL met 7 procent en Yahoo met 3,6 procent.
In de telecomsector ging mobiele operator Voicestream Wireless aan de haal met een plus van 7 procent. Vooral het onbevestigde gerucht dat het Japanse NTT Docomo een bod van 52 miljard dollar zou overwegen op alle uitstaande aandelen deed het fonds goed. Hiermee zou de KPN-partner het bod van Deutsche Telekom van dertig miljard dollar op Voicestream willen overtreffen. MCI Worldcom dikte ook 4 procent aan, nadat het zijn beoogde fusie met Sprint had moeten afblazen.
 
Frits Njio
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/123032). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×