Managed hosting door True

Umts-veiling duwt telco's omhoog op AEX

 

Na een rustige opening stond de AEX-index rond het middaguur 0,9 procent hoger op 675,77 punten. Met de Umts-veiling in het vooruitzicht zijn het vooral de telecomaandelen die in de smaak vallen bij de beleggers.

KPN steeg 5,3 procent op 47,30 euro, ook door de aankondiging dat het gaat samenwerken met het Japanse NTT Docomo en het Hongkongse Hutchinson Whampoa. KPN-rivalen Libertel en Versatel profiteerden mee. Libertel steeg 3,1 procent tot 16,70 euro en Versatel pluste 2,6 procent op 45,50 euro.
Ander goed nieuws komt uit de mediawereld, waar VNU Tijdschriften voor 58 procent eigenaar wordt van Ilse Media Groep. De bundeling van Internet-activiteiten werd door de beleggers goed beloond: VNU werd 2,5 procent duurder op 56,75 euro. Ook Internet-investeerder Newconomy, die voor 8 procent deelneemt in Ilse, dikte 3,7 procent aan op 15,30 euro. Newconomy blijft voor 5 procent eigenaar van Ilse.
Grootste daler was vanmorgen ict-bedrijf Devote, dat met een winstwaarschuwing kwam wegens hogere reorganisatiekosten dan verwacht. Devote dook 15,5 procent in de min op 43,50 euro. Voor vanmiddag is de AEX in afwachting van de Amerikaanse macro-economische cijfers over werkgelegenheid en werkloosheid en van de opening van Wall Street, nadat de Newyorkse beurs gisteren door de viering van Independence Day gesloten was.
 
Frits Njio
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122932). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×