Managed hosting door True

Telecom leidt Japanse Nikkei naar boven

 

De belangrijkste beurzen in Azië zijn over het algemeen in de plus gesloten. De Japanse Nikkei-index maakte een sprongetje van 1,2 procent op 17.614,66 punten.

Grote winnaars op de Nikkei waren de telecombedrijven. NTT werd 5 procent duurder toen het aankondigde lagere tarieven te zullen berekenen aan zijn concurrenten op zijn lokale netwerk. Japan Telecom steeg met 3,7 procent. De mobiele gigant NTT Docomo, partner van KPN Mobile, mocht 2,4 procent bij zijn aandelenkoers optellen.
Ook elektronica-concerns Sony en Tokyu stegen met respectievelijk 3,3 en 7,6 procent. Sony praat met Matsushita en Toshiba over mogelijke samenwerking op het gebied van digitale satelliet-verbindingen. Tokio is in afwachting van de uitkomsten van het zogenaamde 'tankan'-rapport, dat het zakelijk sentiment in Japan weergeeft en een goede graadmeter vormt voor de economische toestand in het land van de rijzende zon.
De telecomfondsen in Hongkong zorgden er echter voor dat de Hangseng-index 0,5 procent inzakte op 16.078,77 punten. China Mobile werd 2,5 procent goedkoper. CTT Telecom moest 1 procent prijsgeven. De Singaporese Straits Times-index steeg met 1,7 procent tot 2072,61 punten, aangevoerd door chipbakker Chartered Semiconductor.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122892). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×