Managed hosting door True

Deal Deutsche Telekom en Freeserve mislukt

 

Het Duitse telecombedrijf Deutsche Telekom zal geen bod doen op het Britse Internet-bedrijf Freeserve. De twee bedrijven hebben de overnamegesprekken afgebroken wegens meningsverschillen over hoe de gefuseerde onderneming bestuurd moest worden. Dat heeft Freeserve bekendgemaakt.

Met een overname had Deutsche Telecom de positie van de eigen Internet-dochter T-online willen versterken. Freeserve heeft rond de twee miljoen klanten en is marktleider op de Britse Internet-markt. Het bedrijf begon twee jaar geleden met het gratis aanbieden van Internet. Freeserve-bestuursvoorzitter John Pluthero maakte vanmorgen bekend dat de omzetten zijn gestegen, het operationeel verlies is gedaald en het bereik is gegroeid. Freeserve had per 24 juni 1,967 miljoen actieve gebruikers, een stijging vergeleken met de 1,93 miljoen aan het eind van het vierde kwartaal.
Britse media berichtten al een aantal weken dat Deutsche Telekom interesse had in Freeserve. Naar verluidt had Deutsche Telekom ongeveer tien miljard euro over voor Freeserve.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122808). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×