Managed hosting door True

UPC koopt kwart Telewest en wordt opgeslokt

 

United Pan-Europe Communications (UPC) neemt een belang van 25 procent in Telewest Communications, de op een na grootste breedband Internet-aanbieder in Groot-Brittannië. Tegelijkertijd krijgt Liberty Media een meerderheidsaandeel in UPC. Dat heeft UPC vanmorgen bekendgemaakt.

De overname is onderdeel van een serie transacties tussen United Global, de moeder van UPC, en het Amerikaanse Liberty Media. Liberty verkoopt zijn Europese en Latijns-Amerikaanse breedband Internet-activiteiten aan UGC in ruil voor geld en aandelen UGC. Tot de verkochte onderdelen door Liberty behoort ook het belang Telewest. UGC verkoopt dit belang meteen weer door aan dochter UPC in ruil voor aandelen.
Liberty Media Group - een zelfstandige dochter van AT&T - krijgt hierdoor indirect de controle over UPC. Liberty Media krijgt na afronding van de transacties een economisch belang van 38 procent in UGC met 72 procent stemrecht, terwijl UGC zijn belang in UPC uitbreidt van 51 procent tot 61 procent. Daarmee verwerft Liberty Media per saldo de controle over UPC. De transacties moeten wel nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders en concurrentie-autoriteiten. De bedrijven verwachten de transacties aan het begin van het vierde kwartaal af te ronden.
Telewest heeft ongeveer 1,2 miljoen kabelabonnees en 1,7 miljoen vaste telefonie-abonnees. Met de deelname in Telewest heeft UPC zich ingekocht in de één na grootste breedband-aanbieder in Engeland, met toegang tot ongeveer 4,7 miljoen woningen, 1,2 miljoen kabelabonnees en 1,7 miljoen vaste lijn-telefoonabonnees.
Nu de overeenkomst met Telewest is gesloten, kan de beursgang van UPC's Internet-dochter Chello alsnog doorgang vinden. UPC heeft tot twee keer toe de beursgang moeten uitstellen, omdat het 'strategische besprekingen' voerde. Het concern wilde nog niet zeggen met wie de gesprekken werden gevoerd, maar bevestigt wel dat het om twee partijen ging. In de markt gingen al langer de geruchten dat UPC zou praten met het Britse Telewest en het Amerikaanse Excite@home.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122800). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×