Managed hosting door True

Euronext verdeelt markt in drie delen

 

Euronext, de fusie van de beurzen in Amsterdam, Brussel en Parijs, gaat de markt verdelen in drie segmenten. Er komt een aparte index voor de grootste honderd fondsen, de Euronext 100, aangevuld met de Next 150 voor de bedrijven die daar net buiten vallen.

In het tweede segment, de Next Economy, komen de bedrijven uit de 'nieuwe economie'. Tenslotte wordt M-Prime het deel voor de smallcap- en midcap-fondsen.
Het staat nog niet helemaal vast welke AEX-fondsen in de Euronext 100 worden genoteerd, maar het lijkt wel zeker dat de zware jongens van het Damrak, zoals Unilever, Koninklijke Olie en Ahold, in deze eredivisie een plaats veroveren. Bedrijven die actief zijn in onder meer de informatie- en communicatietechnologie of de biotechnologie kunnen een notering aan Next Economy aanvragen. Zij moeten dan wel voldoen aan een aantal eisen, waaronder publicatie van kwartaalberichten in het Engels en op basis van internationaal gebruikte normen.
Euronext wil met Next Economy rechtstreeks concurreren met de Nasdaq in New York. Euronext wil zo ook een plaats veroveren ten opzichte van de fusie van Frankfurt en Londen, die ook gaat samenwerken met Nasdaq-Europe.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122740). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×