Managed hosting door True

Corel levert in met kwartaalcijfers

 

Het Canadese softwarebedrijf Corel heeft te kampen met tegenvallende resultaten. De wederverkopers hebben minder Corel-producten in huis gehaald dan verwacht, en de nieuwe Linux-lijn doet het minder goed dan voorspeld.

De software-onderneming boekte een operationeel verlies van 23,3 miljoen dollar, tegenover een winst van 9,7 miljoen dollar een jaar eerder, 'dankzij' tegenvallende verkopen van het grafische programma Coreldraw en het tekstverwerkingsprogramma Wordperfect Office. Al eerder waarschuwde Corel voor een tegenvallende omzet. Deze kwam over het recentste kwartaal uit op 36,6 miljoen dollar, tegen 70,5 miljoen dollar een jaar eerder.
Ondanks het slechte nieuws verwacht Corel dit jaar twintig- tot dertig miljoen aan opbrengsten binnen te halen met zijn Linux-producten. In juli verschijnt een Linux-versie van Coreldraw op de markt, twee maanden eerder dan was gepland.
Het is Corel niet gelukt volgens plan in de kosten te snijden. Het bedrijf bereikte een kostenreductie van elf miljoen dollar, nadat het voor 21 procent in zijn werknemersbestand had gesneden. De oorspronkelijke doelstelling was een kostenbesparing van veertig miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122732). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×