Managed hosting door True

Lucent neemt Hermann Technologies over

 

Lucent Technologies, 's werelds grootste fabrikant van telecommunicatie-apparatuur, heeft maandag bekend gemaakt dat het Hermann Technologies overneemt voor 438 miljoen dollar.

Het in Dallas gevestigde Herrmann Technologies, dat apparatuur levert voor versneld transport van informatie over glasvezelnetwerken, versterkt de positie van Lucent op het gebied van optische netwerken.
Met Herrmann haalt het bedrijf een technologie in huis voor optische filters in Dwmdm-netwerken (dense wave division multiplexing). De filters verlagen de interferentie tussen licht van verschillende golflengtes, waardoor meer informatie over dezelfde glasvezelkabel te sturen is.
De overname komt naar buiten nu Lucent plannen heeft om zijn afdeling voor optische technieken en halfgeleiders te verzelfstandigen. Het bedrijf overweegt deze stap omdat het aandeel Lucent al langere tijd onder druk staat. Sinds begin dit jaar daalde het aandeel een kwart in waarde. De geruchten over de verzelfstandiging, waarmee een bedrag van vijftig miljard dollar gemoeid zou zijn, doen de koers van het aandeel goed. Vandaag is het aandeel 61,13 dollar waard, een stijging van ruim 9 procent ten opzichte van begin vorige week.
Een aparte notering zou Lucent een extra zakcentje geven. De sector voor optische netwerken kent veel overnames de laatste tijd. Net als andere spelers op het gebied van optische netwerken heeft Lucent zijn ogen gericht op JDS Uniphase, een bedrijf dat vorig jaar een omzet draaide van één miljard dollar met een uitstaand aandelenpakket van 91 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122708). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×