Managed hosting door True

Progress meldt meer winst in tweede kwartaal

 

Progress Software heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. De inkomsten stegen vergeleken met het vorige kwartaal met 6 procent naar 11,1 miljoen dollar. De netto-inkomsten stegen met 22 procent naar 9,6 miljoen dollar.

Tegenover de toenemende winst - Progress noteerde een winst per aandeel van 0,24 dollar, tegenover 0,20 dollar in het kwartaal ervoor - staat een daling in de omzet van 5 procent. Deze nam af tot 67,4 miljoen dollar, tegenover 70,8 miljoen dollar een kwartaal eerder. Volgens topman John Alsop heeft de omzet te lijden gehad van de stijgende dollarkoers. Gecorrigeerd voor wisselkoerswijzigingen was de omzet in het tweede kwartaal van dit jaar gelijk aan dat van het kwartaal ervoor. Volgens Alsop zijn de omzetcijfers ook beïnvloed door lagere verkopen van isv's (independent software vendors) die applicaties leveren op basis van Progress-technologie. "We verwachten dat deze negatieve tendens in de loop van dit en volgend jaar zal afnemen, omdat steeds meer isv's hun applicaties geschikt maken voor Internet, en ter beschikking stellen aan grote en kleine bedrijven via verhuur of abonnementen.
Progress is genoteerd aan de Nasdaq. Het levert wereldwijd van softwareproducten en -services waarmee bedrijfsapplicaties voor Internet te ontwikkelen, te implementeren en te beheren zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122688). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×