Managed hosting door True

Nasdaq maakt eerder verlies weer goed

 

De Nasdaq heeft het verlies van eerder deze week goedgemaakt met een stijging van 1,3 procent naar 3845,75 punten. Maar analisten kijken nu al weer uit naar de volgende bijeenkomst van de Federal Reserve eind juni.

Hoewel de inflatie redelijk in de hand lijkt te kunnen worden gehouden, steeg de industriële productie in mei met 0,4 procent en dat doet opnieuw vrezen voor een aanstaande renteverhoging.
Hewlett-Packard maakte het verlies van eerder deze week goed door een stijging met 3 punten naar 117 punten. IBM, Microsoft en Intel volgden in het kielzog, waarbij de laatste een winst van 1,70 dollar noteerde en zodoende uitkwam op 128,25 dollar. Ook Compaq won terrein en steeg met 2,15 dollar naar 27,75 dollar.
Een van de grootste winnaars op de Nasdaq was de producent van telecommunicatie-onderdelen Lucent dat bekend maakte voor 1,5 miljard dollar tot belangrijkste leverancier te zijn verkozen van Verizon Wireless, de pas gevormde joint-venture tussen Bell-Atlantic en Vodafone Air Touch. Het aandeel Lucent sloot 3,15 dollar hoger op 59, 70 dollar. Lucent is van plan zijn Microelectronics-divisie af te stoten voor een bedrag van 50 miljoen dollar. De concurrent van Lucent, Qualcomm, verging het een stuk minder. Het bedrijf verwacht lagere verkoopcijfers en leverde 13 procent in, waardoor het aandeel sloot op 61,45 dollar. Ook software-ontwikkelaar Corel moest terrein prijsgeven. Het aandeel daalde met 6 procent, nadat bekend werd dat de verwachtingen voor het fiscale tweede kwartaal niet gehaald gaan worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122668). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×