Managed hosting door True

Aandeel Citrix keldert na winstwaarschuwing

 

De aandelen van softwareproducent Citrix Systems doken gisteren met 46 procent naar beneden, nadat het bedrijf bekend maakte dat de cijfers over het tweede kwartaal bij lange na niet overeenkomen met de officiële Wallstreet-verwachtingen.

Het management van de onderneming heeft aangegeven dat het de snel veranderende trends in de markt verkeerd heeft ingeschat, en dat het bedrijf wellicht te zwaar heeft geleund op de verkoop van de nieuwe serverbesturingssystemen van Microsoft.
Citrix is tot de conclusie gekomen dat de softwaremarkt zich tegenwoordig richt op grote licentie-overeenkomsten, die pas na zes tot negen maanden geld gaan opleveren, in plaats van op de verkoop van software-pakketten, die al op korte termijn winst genereren. De inschattingsfout heeft Citrix minstens een half jaar teruggeworpen wat betreft het realiseren van economische doelen.
De onderneming verwacht over het tweede kwartaal een winst per aandeel van negen tot elf dollarcent. Wallstreet-analisten waren uitgegaan van een winst per aandeel van 21 dollarcent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122636). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×