Managed hosting door True

Easynet verwerft Duitse telecom-licentie

 

De aandelen van Internet-aanbieder Easynet stegen met 16,1 procent nadat bekend is gemaakt dat het Engelse bedrijf het bedrijf een licentie heeft weten te veroveren voor de Duitse markt. Het bedrijf krijgt hiermee een belangrijke steun in de rug om een overkoepelend Europees telecom- en Internet-aanbieder te worden.

Easynet biedt consumenten breedband-toegang tot Internet via DSL-lijnen (Digital Subscriber Line). De Duitse licentie biedt Easynet de mogelijkheid om in dit land eigen infrastructuur voor telecommunicatie aan te leggen. "Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf", aldus David Rowe, ceo van Easynet. "Deze licentie biedt de mogelijkheid onze eigen infrastructuur in Duitsland te realiseren en onderhouden. Deze aandacht zal onze positie op de Duitse beurs aanzienlijk verbeteren."
Eerder dit jaar ontving het bedrijf via een aandelenemissie 51,8 miljoen pond voor 2,5 miljoen aandelen. Het bedrijf gaat het DSL-netwerk in Duitsland gebruiken als model voor DSL-netwerken elders in Europa. Easynet is van plan activiteiten te starten in geheel Europa.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122544). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×