Managed hosting door True

AEX ziet voor het weekeinde flinke stijging

 

De AEX-index sloot afgelopen vrijdag op 677,92 punten, oftewel 3,4 procent hoger dan woensdag. De Midkap noteerde om half vijf een slotstand van 662,32 punten, 3 procent hoger dan het slot van de vorige handelsdag.

Vooral de technologie-aandelen deden het goed op de Amsterdamse beurs. Belangrijkste stijgers in de AEX-index waren ASML (+15,2 procent), VNU (+9,7 procent), Philips (+9,3 procent) en KPN (+9,2 procent). Ook World Online steeg, gevoed door geruchten dat het Italiaanse Tiscali het bedrijf overneemt. Het aandeel noteerde euro 15,85, een stijging van 25,3 procent. Nabeurs werd bekend dat de eerder aangekondigde overname niet door gaat. De aandelen die inleverden waren Corus (-5,5 procent), Baan (-4 procent) en Unilever (-3,8 procent). De daling van Baan was een reactie op de aanvankelijke stijging van het aandeel het bericht van een overname door het Britse Invensys.
De stijging van de indices was vooral te danken aan de gunstige werkloosheidscijfers uit de Verenigde Staten. De banengroei in mei was veel lager dan verwacht en het percentage van de beroepsbevolking dat werkloos is, veel hoger dan voorspeld. Bovendien stegen de uurlonen veel minder sterk dan verwacht. Ook de fabrieksorders waren lager dan verwacht. Al deze cijfers tonen aan dat de economie minder snel groeit. De gevreesde forse renteverhoging in de VS lijkt door de jongste economische cijfers voorlopig niet meer nodig.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122520). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×