Managed hosting door True

Telenet gaat aan neus UPC/NTL voorbij

 

De kabelcombinatie UPC/NTL vist achter het net met de geplande overname van het Belgische telecommunicatie kabelconcern Telenet. De Belgen zijn in vergevorderde gesprekken met de Amerikaanse investeringsmaatschappij Callahan, dat in Europa onder andere kabelnetwerken bezit in Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Callahan krijgt 55 procent van de aandelen Telenet in handen en verwacht de overname eind deze zomer af te kunnen ronden.
Volgens Telenet-topman Gerard van Acker was het bod van Callahan superieur aan dat van UPC en de Amerikaanse eigenaar van kabelnetwerken in Groot-Brittianië NTL. Het bod van UPC/NTL bedroeg naar verluid 3,43 miljard dollar. Volgen analisten is Telenet, dat Internettoegang en telcommunicatiediensten aanbiedt, in zijn geheel 6,89 miljard dollar waard.
Met de overname door Calahan wil Telenet een leidende positie bereiken in de markt voor telecommunicatie-, Internet- en multimediadiensten. Het Belgische bedrijf start volgend jaar met de lancering van hogesnelheids-breedbanddiensten en digitale televisie. Volgens Van Acker is bij de keuze van Callahan niet alleen de geboden overnamesom doorslaggevend geweest, maar ook het feit dat Callahan een goede reputatie heeft in het samenwerken met lokale bedrijven. "Met UPC en NTL zouden we onderdeel worden van een multinational. Nu zijn we een volwaardig deelnemer in de groeistrategie van Callahan.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122476). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×