Managed hosting door True

Verwachte opbrengst ipo Handspring lager

 

De producent van handpalm-computers Handspring verwacht 190 miljoen dollar op te halen bij een beursgang op de Amerikaanse Nasdaq. Bij de aankondiging van de beursgang van de rivaal van Palm, werd nog een opbrengst van 220 miljoen dollar verwacht.

Handspring is van plan om binnen afzienbare tijd 8 procent van de aandelen naar de beurs te brengen, voor een prijs van tussen de 17 en 19 dollar per aandeel. Twee weken geleden ging het nog uit van een prijs die tussen de 19 en 21 dollar per aandeel lag. Oorspronkelijk had Handspring zelfs nog een hogere prijs in gedachten, en wilde het rond de driehonderd miljoen dollar ophalen. Deze eerste taxatie was - zoals te doen gebruikelijk - uit de lucht gegrepen en alleen afgegeven om te voldoen aan formele eisen van de Amerikaanse beursautoriteiten (de Securities and Exchange Commission, de SEC).
Er is geen directe aanleiding voor de plotselinge neerwaartse bijstelling. Volgens deskundige David Menlow van de website 'IPO financial.com' maakt dit een overhaaste indruk op potentiële beleggers. Menlow acht het niet uitgesloten dat de aandelen van Handspring opnieuw lager zullen worden getaxeerd voordat het bedrijf daadwerkelijk naar de Nasdaq gaat.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122464). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×