Managed hosting door True

Damrak weet zich moeizaam te herstellen

 

Onder aanvoering van de technologiefondsen zijn de koersen op de Amsterdamse effectenbeurs gisteren licht gestegen. De AEX-index ging met 2,53 punten omhoog tot 644,33, plus 0,39 procent. De Midkap-index zette een plus neer van 1,83 punten op 607,60, een winst van 0,3 procent.

UPC en Baan wisten de dalende trend van de afgelopen dagen te doorbreken en waren dinsdag binnen de AEX-index de grootste procentuele stijgers. Grootste winnaar was UPC. De kabelmaatschappij maakte een sprong van 13,8 procent tot 21,25 euro. Daarmee maakte United Pan Europe Communications een aardig deel van de verliezen in de afgelopen dagen goed. Baan trok met 7,1 procent aan tot 1,35 euro. Ook andere technologiefondsen veerden op. Philips klom bijvoorbeeld 2,9 procent; het concern steeg 2,2 procent naar aanleiding van het bericht dat het voor 1,2 miljard gulden een 60-procents belang neemt in de Amerikaanse Medquist.
De angst voor een nieuwe renteverhoging hing echter in de lucht, waardoor de koersstijgingen beperkt bleven. Handelaren en beleggers zijn nu in afwachting van de publicatie donderdag van de Amerikaanse bbp-groei over het eerste kwartaal (herzien) en het consumentenvertrouwen over de maand mei. Ook donderdag komt de Europese Centrale Bank bijeen om over de rente te praten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122372). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×