Managed hosting door True

Kwartaalresultaat CA breekt records

 

De resultaten over het vierde kwartaal van netwerksoftware-ontwikkelaar Computer Associates zijn precies wat Wallstreet-analisten hadden voorspeld: ze breken alle records.

Begin vorige week daalde de CA-koers op Wallstreet nog met 16 procent, toen het bedrijf aankondigde dat de presentatie van de kwartaalcijfers zou worden uitgesteld. Enkele dagen later veerde de koers weer op naar het oude niveau toen CA de beleggers verzekerde dat de cijfers overeen zouden komen met de verwachtingen van Wallstreet-analisten. Dat blijkt nu inderdaad het geval. De cijfers zijn uitermate rooskleurig.
Vanwege de sterk toegenomen vraag naar CA's infrastructuuroplossingen voor elektronisch zakendoen, stegen de inkomsten in het op 31 maart afgesloten vierde kwartaal naar 2,13 miljard dollar. Dat is 31 procent meer dan de 1,63 miljard in het vierde kwartaal van boekjaar 1999. Alle CA-divisies hebben aan de inkomstengroei bijgedragen.
Over het gehele boekjaar bedroegen de inkomsten 6,77 miljard dollar, ofwel 29 procent meer dan de 5,25 miljard dollar van het jaar ervoor. Alle cijfers hadden nog gunstiger kunnen zijn als de dollarkoers met name ten opzichte van de euro niet zo enorm was gestegen. Dat heeft het bedrijf in het voorbije boekjaar meer dan honderd miljoen dollar gekost!
CA's topman Charles B. Wang is uiteraard zeer content met de cijfers en ziet ook de toekomst uitermate zonnig in. "Internet blijft ons maar impulsen geven", zo zei hij op een persconferentie. "Hoe meer mensen Internet gebruiken, hoe vaker ze afhankelijk zijn van CA-software en -diensten om alles mogelijk te maken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/122196). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.